Donar per suposat

La societat actual funciona en general a la màxima velocitat. Moltes vegades busca reduir situacions, automatitzar-les o eliminar-les de cara a poder “perdre” el menor temps possible en segons què.

Això fa que, en diverses ocasions, quan parlem o ens situacions comunicatives comuns mirem de guanyar temps i donem per suposat diferents aspectes. Ho fem tots alguna vegada i segurament quasi cada dia.

Però donar per suposat, no és ni bo ni dolent. El problema és la gestió emocional d’allò que donem per suposat.

Quan aquesta la fem en positiu, ens pot generar unes expectatives de futur que no tenen per què ser reals.

I en negatiu? Moltes vegades és l’espurna per un conflicte, al mateix moment o més tard. Realment, és un conflicte que potser ser fàcil de solucionar però en aquests casos es produeix un efecte cadena que pot ser molt perillós.

No he descobert res que ningú no sàpiga i igualment, és molt probable que totes les persones que llegeixen aquesta entrada, avui hagin donat per suposat alguna cosa.

I ho continuarem fent. És còmode i per més situacions desagradables que pugui aportar-nos, preferim assumir aquest risc a preguntar o tenir la certesa en segons quina situació.

Donar per suposat no és més que una altra manera de les moltes que fem servir al llarg del dia, de la setmana, de la vida, de mirar de fer-nos la vida més fàcil. No ens enganyem, aquest és l’objectiu de moltes i moltes persones. Respectable, per suposat, però per mi és incomplet.

Prou complicada és ja la vida per complicar-se-la si un pot fer-se-la més fàcil. Tot i que, potser podem trobar altres formes de fer-ho, no donar per suposat tantes coses i comunicar-nos una mica més entre nosaltres.

És cert que les nostres experiències ens condicionen però segurament, així, la nostra vida, també seria més fàcil.

Daniel Barreña

Coach esportiu, educatiu i de desenvolupament personal

@dbarresi5

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *