Què podem fer nosaltres per canviar el món?

A la teva millor versió d’aquesta setmana plantejo aquesta proposta: que passaria si la nostra vida fos com la pel·lícula “cadena de favores”?

No sé si recordes o coneixes aquesta pel·lícula. És aquella peli en què un professor proposa un interessant treball de fi de curs als seus alumnes.

El mestre arriba a la seva classe d’estudis socials i comença la seva reflexió. Els hi proposa que pensin en ells mateixos i en el món. Els hi diu: «Què significa el món per a vosaltres?» El mestre vol que pensin i reflexionin sortint d’ells mateixos, vol que tinguin un pensament global. Llavors parla sobre la llibertat i sobre estar preparat per aquesta llibertat; i planteja la qüestió de com el món ens pot decebre.

965planeta_Azul1-624x468

En el moment àlgid de la seva reflexió, el professor proposa als seus alumnes un treball per a pujar nota (jo diria un treball per nota). Els hi diu que pensin una idea per canviar el món i que la posin en acció. La cara dels seus alumnes es divertidíssima, i les reaccions són molt variades: uns diuen que és dur, altres raro, altres difícil, un altre diu que és una bogeria…

Davant les reaccions dels alumnes el mestre troba la paraula escaient per descriure el seu treball: possible! I és possible sobretot perquè el regne de les possibilitats està dins nostre, en el nostre cap i en el nostre cor. Així que tots podem fer-ho, podem sorprendre’ns, podem fer coses grans i assolir els nostres objectius.

Depèn de nosaltres perquè també podem oblidar-ho; oblidar-ho i atrofiar-nos.

Després de la proposta del professor de fer un treball que desenvolupi la idea de canviar el món, arriben les preguntes del nen protagonista de la pel·lícula quan li diu al seu professor: «Ens suspendrà si no canviem el món?» El mestre li diu que no però que potser tindran un aprovat justet. I la més punyent de totes i amb la que acabo avui aquesta reflexió: «Què fa vostè per canviar el món?» O aplicada a nosaltres mateixos: què fem nostres per canviar el món?

Albert Valldosera

Coach

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *