Aquí y ahora. Carpe diem!

A la teva millor versió d’aquesta setmana plantejo aquest repte: ens atrevim a aprofitar el moment present? A viure l’aquí i l’ara?

«El club de los poetas muertos» és una d’aquelles pel·lícules que ajuden a pensar i a qüestionar-se coses. Uns dels temes que apareixen en la reflexió és la importància de «l’aquí» i «l’ara»; és a dir aprofitar el moment present per viure’l amb intensitat i amb profunditat.

205398_389968361059094_1981947672_n

Recordo l’escena de la primera classe del professor Keating. Entra a classe xiulant i surt per la porta del darrera davant l’atònita mirada dels seus alumnes. Llavors els crida perquè surtin i els posa al davant d’una vitrina amb trofeus i fotografies d’antics alumnes d’aquella prestigiosa escola anglesa. Allà reciten la primera estrofa de la pàgina 542 de llibre d’himnes: «Coged las rosas mientras podáis, veloz el tiempo vuela, la misma flor que hoy admiráis, mañana estará muerta«. Y el professor comença a reflexionar sobre l’expressió llatina d’aquest sentiment: «Carpe diem«.

Aprofiteu el moment, agafeu les roses mentre pugueu…

Llavors els professor Keating els convida a apropar-se a la vitrina i examinar les cares del passat en les fotografies d’antics il·lustres alumnes de l’escola i els diu: “no són massa diferents a les del present, porten pentinats semblants, són joves, tot els hi va bé, se senten cridats a grans empreses, etc.

Però tots estan morts, tanmateix si ens fixem bé i parem bé l’orella podrem sentir com ens xiuxiuegen el seu llegat més important: Caaaarpe! Caaaarpe! Carpe diem! Aprofiteu el moment, feu que la vostra vida sigui extraordinària”.

Albert Valldosera

Coach

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *