Actituds i pensaments que ens ajuden a créixer com a persones

A la teva millor versió d’aquesta setmana vull seguir amb la qüestió sobre la nostra manera de viure i proposar noves actitud i pensaments que ens poden ajudar a créixer com a persones, i a contribuir al bé comú i a la pau interior.

  1. El primer pensament és que “la vida no són matemàtiques”. I en algunes dimensions de la vida mai és massa; no cal portar un compte d’explotació amb les persones; ni calcular primes de risc; ni si ens compensa o no estimar les persones. Perquè el càlcul és molt senzill! Per tant voler plantejar la vida i les relacions amb les persones com si fossin matemàtiques ens portarà una ansietat i unes tensions innecessàries. Perquè les persones no som ni números ni estadístiques.
  1. El segon pensament és semblant al primer i jo el definiré d’aquesta manera: La lògica pels filòsofs. Atenció que la lògica és importantíssima però veuràs en quin sentit ho dic. Si ens haguéssim parat a pensar si això o allò era lògic, quantes coses ens haguéssim perdut. Per tant deixem lloc a la intuïció. No hem d’esperar a tenir-ho tot controlat i tot super entès i demostrat perquè en paraules de Pascal: “el cor té raons que la raó desconeix”.3778_Brake-Snowboard-Snow-wave-HD-wallpaper
  1. El tercer és tenir un esperit esportiu o esperit d’aventura. Aquesta actitud és la que ens porta a començar i recomençar una i altra vegada sense cansar-nos mai. A persistir. A intentar-ho. A ser flexibles. A no deixar que ens incapacitin sense ni tan sols haver-ho intentat. A centrar-nos en l’important.

En resum: la vida no són matemàtiques, la lògica pels filòsofs i tenir esperit esportiu i d’aventura.

Podeu trobar aquesta reflexió al següent enllaç del programa Fórmula Estel de Ràdio Estel (26:50- 32:20)

Albert Valldosera

Coach

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *