La visió positiva de la vida

A la nostra millor versió d’aquesta setmana plantejo la següent pregunta: és la generositat un dels valors actius de la nostra vida?

He volgut utilitzar aquesta expressió de valor actiu de manera conscient perquè la generositat és d’aquells valors que sobretot es posen en pràctica i no cal teoritzar massa. I avui voldria parlar de la generositat en el sentit de donar-nos a nosaltres mateixos.

generosidad

Si ara ens poséssim a recordar segur que tots trobaríem situacions en les que algunes persones ens han sorprès i han mostrat gestos d’autèntica generositat. Jo ho penso i recordo fàcilment molts exemples dels meus companys de feina o de la meva família.

I és que hi ha persones que no es queden indiferents davant les necessitats dels altres i saben estar al costat amb la paraula, el gest o amb el consol que pertoca a cada moment.

Què proposo?

  1. Valorar el petit gest que podem fer, no passa res que sigui petit. Reconfortar-nos els uns als altres, animar-nos mútuament, posar de la nostra part perquè les coses tirin endavant és sovint quasi tot el que podem fer allà on ens trobem: treball, família, amics… I no és poc reconfortar-nos, animar-nos, posar de la nostra part…
  1. Buscar una generositat creativa perquè tenim moltes possibilitats i moltes capacitats. Diria que estaria bé que la nostra creativitat estigués activa com quan estem enamorats o quan som petits, que llavors la imaginació i la il·lusió volen perquè no hi ha filtres negatius;
  1. Recordar que la generositat és d’aquells valors que més sumen en el treball per ser la millor versió de nosaltres mateixos i per tant col·laborar en la millora de tots aquells que ens envolten.

I per acabar un petit bany de realitat i per això recordo que les persones som limitades. Adonar-se d’això no ha de portar al desànim sinó a la confiança, perquè quan un posa tot el que pot de la seva part és quan es donen les condicions per a què passin coses extraordinàries i meravelloses.

La visió positiva de la vida no es fonamenta en l’absència de dificultats, de contrarietats o d’errors personals. Sovint la vida esdevé un misteri i la lògica humana queda sense paraules.

Podeu trobar aquesta reflexió al següent enllaç del programa Fórmula Estel de Ràdio Estel (47:30- 52:25)

Albert Valldosera

Coach

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *