Pensem que en nosaltres dominen els aspectes positius o negatius?

A la teva millor versió d’aquest setmana us plantejo aquesta pregunta: què pensem que domina en nosaltres, els aspectes positius o els aspectes negatius?

L’experiència sincera ens ensenya que en cadascun de nosaltres es dóna una gran capacitat per la noblesa, l’amor, la sinceritat; i al mateix temps la facilitat per l’egoisme, l’engany, la mentida i qualsevol tipus de feblesa. I el mateix que en nosaltres mateixos també passa en el món, conviuen el bé i el mal, la veritat i la mentida, coses boniques i coses “horribles”. Però ni tot és bo ni tot és dolent.

Davant d’aquesta experiència proposo avui tres actituds:

Los-clientes-hablan-en-“positivo-negativo-y-neutro”

  1. Controlar les nostres reaccions de manera que siguin el més útils possibles de cara a aconseguir els nostres objectius. Perquè clar les nostres reaccions poden ser molt diverses: sentir-nos hipòcrites, poc autèntics, desgraciats, pensar que hi ha un complot universal contra nosaltres, mirar cap a un altre costat, amagar el cap sota l’ala, donar la culpa als altres o, la que considero més vàlida: tornar a començar (i si podem amb un somriure).
  1. Valorar el treball interior personal de cada dia, els petits hàbits bons, la lluita per fer triomfar el bé, la veritat i la bellesa primer en nosaltres mateixos i després en tot allò que ens envolta. No adormir-nos, ni despistar-nos perquè cal florir i prosperar en bons hàbits basats en principis i valors positius, bons, veritables, bonics…
  1. Evitar lamentar-se massa perquè no serveix de res; igual que capficar-se en les coses que ens han sortit malament, això no ens ajuda. Fixar la nostra mirada només en les debilitats i en les coses negatives més aviat ens desmotiva i podem acabar pensant que no podem, que no servim, que no hi ha res a fer.

En cada persona existeix un potencial immens, sense excepció; però cal decantar la balança, potser en un primer moment amb coses petites, amb petites passetes de les que tots ens sentim capaços, amb petites fites que ens tornem a posar en camí. Amb el temps i amb la constància, el camí recorregut és impressionant.

Podeu trobar aquesta reflexió al següent enllaç del programa Fórmula Estel de Ràdio Estel (48:50- 54:45)

Albert Valldosera

Coach

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *