El que distreu és important

A l’hora d’afrontar qualsevol activitat sempre s’han de tenir presents diversos factors. La conjunció que es realitzi entre tots ells serà la que marqui el resultat final d’aquesta acció. Aquests factors intercediran principalment en dos aspectes clau quan fem quelcom: la qualitat final d’allò que es fa i el temps total que trigarem en concloure aquesta acció.

0000252132

Aquestes distraccions poden tenir diferents orígens i afecten a totes les edats tot i que de forma diferent o unes tinguin més pes que d’altres. Es poden realitzar diferents distincions entre aquests distractors però penso que avui dia els diferenciaria segons s’originin a la part personal de cada persona, la seva part laboral/professional o a la seva vessant social. Les tres poden veure’s relacionades entre si segons la situació i la forma d’afrontar la vida de cada un de nosaltres.

Per sobre de tot està el fet que som persones. L’ésser humà es caracteritza per diferents aspectes i un d’ells és que es tracta d’un ésser emocional. Cert que hi ha gent que ho dissimula de forma meravellosa, però tots tenim emocions i aquestes ens afecten de forma positiva i de forma negativa. A l’hora de realitzar qualsevol activitat, una falta d’emoció o un excés emotiu ens afectaran de forma diferent no permeten que centrem tota la nostra energia en l’activitat a realitzar.

La part personal de la persona està composada per un seguit de situacions, compromisos, vivències,… que en segons quins moments no ens ajudaran per concloure una feina. Realitzar la compra de casa, anar a buscar els fills a l’escola, una discussió amb la parella o amb un familiar són el pa de cada dia de molta gent.

Moltes vegades el propi lloc de treball o l’entorn on es troba ja és un distractor per si sol. Les relacions personals que allà esdevenen, les interrupcions que poden produir-se no sempre de forma necessària o els imprevistos organitzatius o en forma de puntes de feina que poden sorgir dificulten el pas d’una activitat a una altra ja que moltes vegades, i més en situacions laborals, tendeix a pensar-se que tot és urgent. Això ho complica tot.

Som éssers socials. Avui dia les noves tecnologies ens fan molt més fàcil comunicar-nos i relacionar-nos amb tothom amb qui ho desitgem. Tant és el moment, sempre o pràcticament sempre ho podem fer. El mòbil, la tauleta, l’ordinador i d’altres dispositius ens ho posen sempre a l’abast de la mà. Una temptació que moltes vegades ens és molt difícil de superar.

concentrar-se-en-lera-de-la-distraccic3b3

Quan centrem tota la nostra capacitat de concentració, atenció i energia per realitzar una activitat qualsevol tot és diferent. Tot sembla més fàcil, podem fins i tot gaudir d’una activitat que potser inicialment no ens atreia gaire. Fluïm de forma natural i el que produïm fàcilment té un alt nivell de qualitat. A més, acabem l’activitat en el temps previst o en menys.

Per això és important valorar allò que ens distreu. Prendre consciència per donar-li importància i actuar. Saber de quina vessant prové i actuar en consonància amb la nostra forma de veure les coses, els nostres valors que s’alineen i ens ajuden a organitzar-nos i prioritzar a cada moment per fer allò que toca o allò que ara vull fer de veritat. Segur que així tot encaixa d’una forma més natural. Sense estrés ni angoixes de cap mena. Sabent que el que ocupa el meu cervell i els meus pensaments potser tenen un motiu però que procuraré saber organitzar-los per ocupar-me de cada un ells de la manera adient i al seu moment. Tot té el seu moment.

El temps, sense concentració, no serveix de res, així que prioritza l’atenció per sobre de tot.

Timothy Ferris

Daniel Barreña

Coach esportiu i educatiu

@dbarresi5

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *